OLD – Matematik før skolen

Matematik før skolen

Matematik før skolen er tre små billedbøger til de 2-5 årige og deres voksne. Formålet med bøgerne er at styrke børn evne til spontant at bruge antal når de snakker. For os handler førskolematematik ikke om at gå igang med skolen lidt tidligere, men om at blive introduceret til de helt fundamentale forudsætninger for talbehandling: tælleremsen, én mere, opdeling i grupper, hverdagsting, talsymbolerne, tal på fingrene og tal som en egenskab ved ting.

Højtlæsning er altid en hyggestund, særligt med bøger som engagerer og begejstrer børnene.

Anmelderne siger:

Børnenes bøger: “Det er bøger, der går skridtet videre og har mere på hjertet end de fleste traditionelle tællebøger.” ★★★★★★ (ud af 6)
Børn i byen: “Børn i byen er yderst begejstrede for tællebøgerne og anbefaler dem til de, der gerne vil give deres børn en smuk og gennemført introduktion til brug af tal i hverdagen” ★★★★★ (ud af 5)

Barneguiden.dk: “Geniale tællebøger for de mindste”

Emiliblog.dk: “nogle super bøger, der indbyder til interesse og forståelse for tal og det at lægge sammen”

Forestilling om paradis: “Flotte billedbøger – både for børn og voksne!” ★★★★★ (ud af 5)

Kiddly.dk: “Den er en af mine drenges favoritbøger for tiden. Sjældent har matematik været så sjovt.” ★★★★★ (ud af 5)

Mit Bogskab: “Det er seriøse førskole matematikbøger pakket ind i meget meget fine illustrationer. Det er en perfekt kombination … de kan blive et kæmpe hit i børnehaverne og hos vuggestuens ældste børn”

Æseløre.dk: “Alle tre bøger kan varmt anbefales til mindre børn og deres voksne. Billederne er skønne at gå på opdagelse i. Her er masser at snakke om og tælle. En perfekt måde at introducere tal og det at tælle til de små poder.”

Bogblogger.dk: “Billederne er smukke og bruger simple virkemidler til at tælle – træer, en perlehalskæde, der går i stykker, dyr i vandet osv”

Antal

Antal

“Antal” er en poetisk samtalebog om antal fra en til tolv. Mors perlekæde går i stykker, og de tolv perler bliver spredt for alle vinde. Drengen med den gule taske tager ud for at lede efter dem. Han finder perlerne og mange andre ting med samme antal.

Fokus er på:

  • Tælleremsen. At tælle én ad gangen. En-to-tre …
  • Én mere og i alt. Der er én perle mere, nu er der i alt …
  • At tælle med mere end én ad gangen ved at dele op i grupper. Her er en edderkop med otte ben, fire på den ene side og fire på den anden.
  • Hverdagsting med antal. Rundtom er der andre ting med to: En cykel med to hjul, et par vanter, to øjne, to sko, en terning med to prikker, en hånd, der viser to fingre. Hvor mange bølger er der?

Til bogen kan også købes en perlekæde med 12 store perler på lædersnøre. Med perlekæden kan snakken om tallene fortsætte også efter at bogen er lukket, og børnenes interesse kan fastholdes med andre sanser.

[rev_slider alias=”foer-skolen-antal”]

Tal og fingre

Tal og fingre

 “Tal og fingre” er en fingerkriblende samtalebog om de tal, vi kan vise med vores ti fingre. Drengen bor i nummer 10, det er alle ti fingre. Han går forbi gadens andre huse, hvor børnene viser, hvilket nummer deres hus har. Til sidst finder han hjem.

Formålet med bogen er at introducere addition af de tal, der naturligt kan vises med fingrene.

Fokus er på:

  • Talsymbolerne for tallene 1-10. Her er to børn, der bor i hus nr. 5.
  • Visning af tal med fingrene. 3 kan vises med tommel-, pege- og langfinger.
  • Tilsammen. Pigen viser 3 fingre på den ene hånd og 2 på den anden, det giver 5 tilsammen.

[rev_slider alias=”foer-skolen-tal-og-fingre”]

Antal og ting

Antal og ting

“Antal og ting” er en finurlig samtalebog om, at ting kan være ens på forskellige måder. Drengen og mor sejler rundt og samler insekter, cykler og mange andre ting.Skibet bliver fyldt med ting, som kan sorteres efter antal.

Formålet med bogen er at fokusere på antal som en egenskab ved ting.

Fokus er på:

  • Ens og forskellig. Drengen finder to forskellige slags mariehøns. De er ikke helt ens, den ene har 2 pletter, den anden har 7 pletter.
  • Sortering. Hov, mariehønen med 2 pletter kravler over til cyklen med 2 hjul. Drengen og moren hjælper hinanden med at sortere tingene, så de kommer i rum med andre ting med samme antal.

[rev_slider alias=”foer-skolen-antal-og-ting”]

Bøgerne er tegnet af Mie Frey Damgaard, som er illustrator og historiefortæller. Hun laver børnebøger og illustrerer for forskellige virksomheder og magasiner. Mie er uddannet fra Design Academy Eindhoven. Se mere på www.miefrey.dk.

Bøgerne kan bestilles i vores butik.

Detaljeret vejledning i brug af “Antal”.

Detaljeret vejledning i brug af “Tal og fingre”.

Detaljeret vejledning i brug af “Antal og Ting”.