RoS / Indsats Tekstopgave

RoS/Indsats Tekstopgave er en hjælp til undervisning af elever, som har vanskeligt ved at finde det korrekte regnestykke i en tekst. 

Materialet er opbygget i stil med RoS/Kuffert Plus, RoS/Minus og RoS/Kuffert Gange. Konkrete materialer og visuelle repræsentationer spiller også i dette materiale en central rolle.

Sammen med materialerne får man en vejledning til 25 dages arbejde med 5 aktiviteter pr dag. De sidste 5 dage kan man vælge at springe til 5 dages arbejde med tekstopgaver, der består af mere end ét trin. 

Der er følgende aktiviteter, som gennemføres hver dag:

  • Mini-tekstopgaver: Mini-tekstopgaver er tekstopgaver stort set uden kontekst, altså blot et regnestykke med ord på. Eleverne skal sige den rigtige regningsart, sige det rigtige regnestykke og udregne svaret (gerne med lommeregner).
  • LOVPORT: Hver dag gennemgås alle syv delementer af LOVPORT på to tekstopgaver. I starten er det primært læreren, som demonstrerer. Hen ad vejen får eleverne ansvar for flere og flere delaktiviteter. 
  • Nøgleord: Hver dag arbejdes med nye nøgleord. Formålet er at give ekstra fokus på de ord, der er nøglen til at finde den rigtige regningsart til tekstopgaver.

Materialet består af