RoS/Klasse Tekstopgave

Tekstopgaver er tekstbaserede udgaver af de matematiske problemstillinger, elever senere kommer til at møde i virkeligheden. Målet med RoS/Tekstopgave er at sætte eleverne i stand til at afkode tekstopgaver og omsætte dem til regnestykker. 

Når eleverne nærmer sig mellemtrinnet, er det ikke nok at kunne udregne et givet regnestykke. Den store udfordring, som en lommeregner ikke kan hjælpe med, er at finde ud af, hvilke regnestykker, der skal regnes.  Det kan man øve sig på med RoS/Klasse Tekstopgave, hvis primære målgruppe er elever i 3. til 6. klasse.

Materialet rummer en masse tekstopgaver i forskellige sværhedsgrader, og en lang række forslag til, hvordan hele klassen kan arbejde med dem. Aktiviteterne egner sig naturligvis også til værksteder

Materialet består af

Tekstopgaver gavner

Det er ikke kun os, der synes at arbejdet med tekstopgaver er vigtigt. Se fx på de obligatoriske opmærksomhedspunkter efter 6 klasse:

Det er gode opmærksomhedspunkter, men slet ikke uproblematiske at opnå. RoS/Tekstopgave er – vil vi mene – en stor hjælp, særligt i forhold til første og tredje punkt. Og RoS/Plus, RoS/Minus og RoS/Gange er en stor hjælp til det andet punkt…