Quiz og byt med plus-regnestrategier

Download og print regnestykkekortene og klip dem ud enkeltvis. Giv hver elev et kort med et regnestykke, og bed dem gå rundt blandt hinanden. Når de møder en anden elev, forklarer de hende, hvilken strategi de vil vælge at bruge til at løse regnestykket på kortet, og lytter til den andens forklaring af hendes strategivalg. De bytter kort og går videre til en ny elev.

For at få højdespringerne med, er der også en række tomme kort, hvor eleverne selv kan skrive regnestykker, hvor de anvender nedenstående regnestrategier. F.eks. 25 + 26.

Vi har udvalgt regnestykkekort, som er særligt velegnede, når eleverne skal øve disse regnestrategier:

  • Jeg tæller det hele.
  • Jeg tæller videre.
  • Jeg kan huske det udenad.
  • Jeg flytter én og laver et plus-par.
  • Jeg tænker på et plus-par og så én mere eller mindre.