Dyscalculator

Bøvl med regning kan vise sig på forskellige måder. Vi har udgivet en prisbelønnet smartphone-app som kan lette bøvlet. Prisbelønnet fordi vi vandt en præmie i kategorien “Science og Education” til Danish App Awards 2012.

Dyscalculator hjælper med at

  1. forstå tal
  2. vælge regneoperation

I nedenstående lille film, kan du få en introduktion til dyscalculatoren.

Dyscalculatoren tilbyder fire forskellige repræsentationer af det samme tal:

  • Tal (som vi normalt ser tal “123”)
  • Tekst (“et hundrede og treogtyve”)
  • Lyd (et hundrede og treogtyve læst op – kun på iPhone)
  • Søjlediagram hvor man kan sammenligne to tal og resultatet

Og så er der faktisk endda en femte repræsentation, da Dyscalculator også giver mulighed for at afrunde vanskelige tal til tal som er nemmere at forstå.

Vælg operation

For folk med matematikvanskeligheder er det meget lettere at løse problemer ved først at finde de to tal, som skal bruges, og derefter vælge regneoperation. Hvis problemet formuleres som en ligning (uanset hvor let den ser ud for andre), er det meget vanskeligere at løse for problemer med matematikvanskeligheder.

Folk i matematikvanskeligheder synes at det er nemmere at løse et problem formuleret som “Hvad er 20 divideret med 4?” end det samme problem formuleret som “Hvad skal du gange 4 med for at få 20?”

Med Dyscalculatoren introducerer vi fire nye regneoperationer, som løser disse meget simple ligninger, som giver så meget bøvl. Problemet “Hvad skal du gange med 4 for at få 20” løses på Dyscalcualtoren ved at skrive 4 x? 20 – som giver 5.